SALT Security Interview

by Toine Heuvelmans

January 5th, 2021

In al onze projecten, van groot tot klein, speelt veiligheid een belangrijke rol. Veilig omgaan met klantgegevens en bedrijfsgegevens, maar ook op een veilige manier werken aan en communiceren over deze projecten. Welke gegevens slaan we op in de app en welke in de back-end, is dit in lijn met de AVG? Welke gebruiker kan bij welke gegevens, hoe bepalen we wie wie is, en of dat ook echt zo is? Hoe gaan we om met wachtwoorden en encryptie? Veiligheid is een breed onderwerp dat terugkomt in bijna alle aspecten van een project.

In 2017 is Touchwonders onderdeel geworden van de Xplore Group, een groep van 40 tech bedrijven in Nederland en België met een sterke focus op e-commerce. Door de grote verscheidenheid aan expertise hebben we een enorme hoeveelheid kennis binnen handbereik. Zo ook op het gebied van cyber security, onder andere bij zusterbedrijf SALT.

Afgelopen maand heeft SALT ons geholpen onze inzichten in veiligheid verder aan te scherpen. Middels een uitgebreid interview werd een beeld gevormd van de aanpak en oplossingen die wij hebben op het gebied van cyber security, alsmede de oplossingen die wij daarvoor hebben gebouwd.

Op basis van dit overzicht is SALT aan de slag gegaan en heeft voor Touchwonders een rapport geproduceerd waarin puntsgewijs diverse security-aspecten werden besproken. In dit rapport werd aangegeven waar meer of minder prioriteit lag in het aanpakken van verbeterpunten. Diverse verwijzingen naar veiligheidsstandaarden, best-practices en procesmatige verbeteringen waren inbegrepen. Zo geeft dit rapport ons een solide uitgangspunt om ons zowel in de techniek als in het ontwikkelproces verder te ontwikkelen op het gebied van cyber security.

SALT stelt zich voor:

“SALT Cyber Security helpt bedrijven met veiligheid en zekerheid van web en mobiele applicaties. Dit doet SALT door met snelle security scans inzichtelijk te krijgen hoe het ervoor staat. Vervolgens bieden wij in-depth analyses en geven wij advies, en tenslotte ook hands-on skills en coaching om ontwikkelteams daarin te begeleiden.”

– Sergio Hellings