Werkorder aanmaken: Werkorders zichtbaar maken

Binnen een autobedrijf spelen een heel aantal processen die naadloos op elkaar aan moeten sluiten. De marges zijn laag dus de efficiëntie moet hoog liggen. Dat gebeurt onder andere middels het strak organiseren van de verslaglegging uit alle processen binnen een autobedrijf. Vanaf het eerste klantcontact, via de voertuigaanname, naar de werkplaats, via de facturatie en garantiebepalingen, tot aan het ophalen van het voertuig. Deze verslaglegging vindt plaats in de werkorder. Alle rollen in een autobedrijf dragen hier op enig moment aan bij. Maar wanneer fouten worden gemaakt, stokt de machine verderop in het proces. Touchwonders heeft meegedacht over hoe we de fouten kunnen minimaliseren door de inzet van procesondersteunende tooling.

Onderhoud voorspellen

Wanneer de eigenaar van een voertuig zich meldt voor een afspraak met het autobedrijf, wordt de medewerker ondersteund in een A.I. prognose van het voertuig o.b.v. kenteken en kilometerstand. Dit systeem maakt inzichtelijk welk onderhoud vergelijkbare voertuigen nodig hebben wat gebeurt op basis van het specifieke model voertuig, de leeftijd, de actuele kilometerstand en eerder uitgevoerd onderhoud. Het systeem presenteert de voorspelde werkzaamheden als geprioriteerde suggesties en is zelflerend door feedback. De suggesties helpen de medewerker in het klantcontact om details uit te vragen over het voertuig zodat er een duidelijke verslaglegging plaatsvindt over de gebreken, het periodieke onderhoud en de beoogde kosten. Het resultaat van de afspraak wordt weggeschreven in de werkorder. Simpel, helder en efficiënt.

Transparantie verhogen

In het proces voor het binnenmelden van een voertuig, hebben we ons gericht op verbeteren van de transparantie. Kosten voor voertuigonderhoud zich significant dus het is belangrijk om bij te dragen aan vertrouwen in het autobedrijf. Wat hierbij niet helpt is dat een service adviseur met een grote hoeveelheid tooling dient te werken, wat de kans op fouten vergroot. Daarnaast zit een service adviseur vaak achter een muur van schermen waar de klant niet op mee kan kijken. Om dit probleem van foutgevoeligheid en transparantie aan te pakken, heeft Touchwonders bij een groot aantal autobedrijven de MSA iPad applicatie draaien. Middels deze iPad applicatie is een service adviseur mobiel geworden en kan deze op elke locatie samen met de klant een gestroomlijnd proces in alle transparantie doorlopen. Voor een klant betekent dit dat het kan meekijken naar de beschikbare keuzes in een prettiger omgeving. Voor het autobedrijf betekent dit foutloos proces met hogere klanttevredenheid.

Touchwonders is de laatste jaren actief voor veel PON autobedrijven en helpt de merken Porsche, Bentley, Audi, VW, Seat en Skoda met werkbare processen. Dit doen we op basis van onderzoek naar interne processen, de technische mogelijkheden rondom Autoline en wensen op de verschillende rollen. Hierdoor weten we wat er leeft, wat er gevraagd wordt en wat er mogelijk is. Deze kennis geven we vorm in verschillende werkproces-ondersteunde interfaces en verruimen de traditionele fixatie op vaste werkstations en papieren werkorders naar nieuwe digitale mogelijkheden.

Lees verder

Over Touchwonders

Wij zijn een klein team van specialisten met een passie voor uitstekende mobiele oplossingen.

Lees verder
Hoe we werken

De meeste projecten beginnen met slechts een eerste idee, maar hoe ga je van daaruit verder? Wij helpen je om van deze idee fase tot een concreet plan te komen dat aansluit bij jouw bedrijfsdoelstellingen.

Lees verder
Focus op details

Details bepalen de ervaring. Daar houden we van. Bekijk enkele voorbeelden van hoe we ze gebruiken om geweldige app-ervaringen te creëren.

Lees verder

Wil je weten wat wij voor jouw autobedrijf kunnen betekenen?

Neem contact op